Facebook zoekt 10.000 software engineers voor Metaverse

Product Blog

Facebook zoekt 10.000 software engineers voor Metaverse in Europa

Afgelopen week kwam facebook met het persbericht dat het 10.000 software engineers de komende 5 jaar gaat recruiten om aan het Metaverse project te gaan werken. Metaverse is de virtuele toekomst van facebook waarin ‘wij’ ons zullen begeven.

 Wat is Metaverse?


De metaverse is lasting te omschrijven omdat het nog niet echt bestaat. Het is een soort toekomst visie van de toekomst van het internet en een container begrip om trends zoals real-time 3D online werelden te benoemen. De beste definitie is van Venture Capitalist Matthew Ball “De Metaverse is een uitgebreid netwerk van continue, realtime gegenereerde 3D werelden en simulaties die gebruikers in staat stellen om ‘daarin in te leven’ door hen te ondersteunen om bijvoorbeeld hun digitale identiteit, objecten, betalingen en rechten te laten bestaan. Deze werelden kunnen tegelijkertijd naast elkaar bestaan waarin iedereen als individu zichzelf kan zien. Een goed artikel over de Metaverse kun je hier vinden. Of bekijk het filmpje van de Wall Street Journal over Roblox, een goed voorbeeld van een Metaverse.

 

Metaverse als opvolger van het mobiele internet


Voor Facebook is Metaverse een ‘multiverse dat met de echte wereld is verbonden doormiddel van verschillende lagen van augmented reality zoals Virtual Reality toepassingen in winkels, bouwplaatsen maar ook Augmented Reality in apps zoals google maps.

Waar gaan de 10.000 software engineers werken?


De focus van facebook om software engineers te recruiten ligt in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Ierland en Nederland. In het persbericht stelt Facebook “the investment is a vote of confidence in the strength of the European tech industry and the potential of European tech talent”.  Het is een strategisch keuze van facebook om in Europa te groeien. Dit is niet alleen omdat Europa en Nederland vergeleken de Verenigde Staten een soort lage lonen landen zijn op tech-gebied.  Door de aanwezigheid in Europa te vergroten zal facebook ook meer invloed krijgen op wetgeving en beleid. En dit is zeker gezien de privacy discussie en wens om de macht van o.a. facebook te verkleinen belangrijk.

De directe impact van Facebook’s Metaverse

 Ondanks dat Metaverse nog niet echt bestaat is de impact er al wel. Doordat Facebook 10.000 software engineers gaat werven zullen veel organisaties dit gaan merken. Het HR beleid voor product teams wordt nog veel belangrijker. Er zal veel meer focus komen om de software engineers in de product teams aan je te binden. Wil je meer hierover weten? Lees dan het artikel ‘Is Nederland een lage lonen land voor grote tech-bedrijven?’

 

Wil je meer lezen over Digital Product Management?

Schrijf je dan hier in voor de Product Blog.

 

EN/OF wil je meer weten van Digital Product Management bekijk hier het opleidingsprogramma Digital Product Management