Dit is Product Department

Opgericht om de Digital Product Management capabilities te ontwikkelen van mensen

Product Department

Leer sneller, train slimmer en creëer waarde

Product Department, opgericht in 2020, heeft als missie om de Digital Product Management capabilities te ontwikkelen in organisaties door fantastische product managers op te leiden. In de digitale transitie waarin ‘software de wereld opeet’ is het ontwikkelen van deze capabilities cruciaal voor succesvolle organisaties omdat alle producten en diensten een ‘digitale laag’ krijgen en Customer Experience (CX) alles bepalend is voor succes.

Dit is Product Department

De drijvende krachten achter Product Department zijn Daniel Schafrat en Emile Berckmoes. Beiden hebben in verschillende product rollen, o.a. Head of  Product, bij corporates, start-ups en scale-ups, inzichten en ervaring opgedaan in de praktijk van Digital Product Management.

 

Het doel van Digital Product Management is maximale waarde creëren voor klanten en de organisatie…

 

Het doel van Digital Product Management is om maximale waarde te creëren met producten en diensten voor klanten en organisaties. Als een van de 4P’s van marketing was product management voor iedereen duidelijk maar dit is veranderd in de digitale transformatie. Niet het doel van product management is veranderd maar de invulling en positie ervan bij succesvolle digitaliserende organisaties.

 

 met de Silicon Valley succesformule…

 

Product Management is in Silicon Valley heruitgevonden tot Digital Product Management door het combineren van de domeinen business, design en technology. Digital Product Management is precies wat er staat; Product Management in een digitale omgeving. Digital Product Management geeft antwoord op de strategische vraag ‘hoe weten we of het we de juiste producten of diensten ontwikkelen’.

 

en het gat tussen business en digital/IT te overbruggen..

 

De waarde van Digital Product Management zit in het overbruggen van het ‘gat in de praktijk’ tussen de business en digital/IT. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het opzetten van de agile/scrum development organisaties met o.a. Product Owners, cross-functionele teams, sprints en backlogs maar niet in de bijbehorende Digital Product Management capabilities om de verandering te laten slagen.

 

door te investeren in Digital Product Management capabilities.

 

Digital Product Management is veel meer dan agile of scrum werken. Digital Product Management slaat de brug tussen Business en Digita/IT. Investeren in de Digital Product Management capabilities is de volgende stap in een omgeving waar ‘software de wereld opeet’, producten en diensten een ‘digitale’ laag krijgen en customer experience (CX) alles bepalend is voor succes. Product Department is er om mensen en organisaties te helpen om waarde te creëren met producten en diensten door de Digital Product Management Capabilities te ontwikkelen.